Kunst Industrien

Visie

Onze visie is om de producten van Kunst Industrien te blijven ontwikkelen met een focus op duurzaamheid en goed vakmanschap van hoge kwaliteit. Tegelijkertijd zijn we continu bezig om nieuwe productseries en concepten aan ons portfolio toe te voegen.

 

Onze geschiedenis

Het verhaal van de kunstindustrie begon lang voordat de vorige eigenaren Ib en Jette in 1993 een winkel openden tegenover het Art Industry Museum in Bredgade in Kopenhagen. De prehistorie was dat Ib had geleerd kaarsen te gieten van zijn voormalige schoonvader, die al sinds de jaren vijftig kaarsen had gegoten, en er werd besloten dat Jette en Ib de basis van hun bedrijf moesten worden.


Kwaliteit is door de jaren heen cruciaal geweest voor het gezin en er is continu geëxperimenteerd met zowel kaarsmassa, lonten als giettechnieken om tot de unieke wasaltaarkaarsen te komen. De waskaarsen zijn het kenmerkende product van het bedrijf.

De lichten werden gaandeweg steeds populairder en ca. 10 jaar na de start in Bredgade werd een groothandel opgericht.

In de loop der jaren zijn er nog een aantal andere producten bijgekomen, waaronder doorgekleurde dompelkaarsen, kandelaars, orkanen, accessoires voor kaarsen, het merk Living by Heart en nog veel meer. Sommige producten zijn door de Art Industry zelf ontworpen, wat betekent dat je ze nergens anders zult vinden.

De kunstindustrie is tegenwoordig eigendom van de aannemers Britta en Steen Frost.