Een Scandinavisch thuis

  • Geplaatst op
  • Door Anna Tigchelaar
  • 0
Een Scandinavisch thuis

In Scandinavië brengt men een groot gedeelte van de tijd binnenshuis door.

Misschien ben je zelf wel eens in Scandinavië geweest of ben je een liefhebber van deze stijl (of allebei!). Er is in heel Scandinavië veel aandacht voor het interieur en comfort. Een functionele houtkachel, een makkelijke stoel en verse bloemen mogen niet ontbreken.

Scandinaviërs houden van een mix tussen oud en nieuw. Een servies van “Bestemor” (Oma), een schilderij van de “Loppemarked” (rommelmarkt) en fijne “trasmatta” (katoenen kleedjes) op de veelal houten vloer. Deze traditionele katoenen kleedjes vind je in diverse kleuren in onze shop.

Thuis ontvangt men graag bezoek en zorgt men ook graag voor een zelfgemaakte en uitgebreide lunch (Smørrebrød) of koffietafel (Fika). Binnen mijn Noorse familie is de "bløtkake" (slagroomtaart met veelal aardbeien als garnering) en "vafler" een vaak gebakken lekkernij.

De gemiddelde keuken is voorzien van een goede keukenmachine en bakingrediënten heeft men ruim op voorraad. Vooral op het platteland wordt er heel wat afgebakken en heeft iedere familie wel een eigen bewaard familierecept. Zoals ook binnen mijn familie op het Noorse Haugland: het "vafler" familierecept, jammie!

Tenslotte wordt de tafel sfeervol gedekt voor het bezoek en voorzien van verse veldbloemen of bloemen uit eigen tuin, de mooiste handgemaakte decoraties en worden er een aantal kaarsen aangestoken.

Dit gevoel van “Hygge” is niet voor niets in deze woonhuizen ontstaan. Hygge staat voor gezelligheid en heeft te maken met gezelschap, een fijne sfeer of een warm interieur. Vaak ook zorgen lekker eten en drinken voor hygge.

Hopelijk kunnen we snel weer naar Scandinavië reizen.
Tot die tijd probeer ik het thuis zo "Hygge" mogelijk te maken.


Liefs,
Anna | Nordstil

Reacties

  1. Jolanda Bergman Jolanda Bergman

    Leuk! Ben benieuwd naar het vervolg! En die slagroomtaart ziet er wel heel lekker uit

  2. Chantal Chantal

    Leuk Anna! En herkenbaar! Lekker gezellig maken in huis lukt wel met de prachtige spullen van Nordstil :-)

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.